Рецепти
Пилешки џигер во пиво Ана Ристеска

Лесен ручек кој ви предлагаме да го послужите со гарнир од ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(1/2 Килограм)

Пиво(1 Чаша)

Вода(2 Чаши)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

Суво нане(1/2 Кафена лажица)

Масло

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкиот џигер одмрзнете го  и измијте го убаво, потоа ставете го во тенџере и полијте го со двете чаши вода да да се вари.
  2. По половина час варење на средно јака рингла, додајте ги сите зачини и чашата пиво и продолжете да ги варите џигерчињата.
  3. Откако ќе испари течноста додајте го маслото, малку пропржете, па зачинете со црвениот пипер. Пржете ги џигерчињата уште 2-3 минути и тргнете ги од ринглата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: