Рецепти
Пилешки џигер во пиво Ана Ристеска

Лесен ручек кој ви предлагаме да го послужите со гарнир од ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(1/2 Килограм)

Пиво(1 Чаша)

Вода(2 Чаши)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

Суво нане(1/2 Кафена лажица)

Масло

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкиот џигер одмрзнете го  и измијте го убаво, потоа ставете го во тенџере и полијте го со двете чаши вода да да се вари.
  2. По половина час варење на средно јака рингла, додајте ги сите зачини и чашата пиво и продолжете да ги варите џигерчињата.
  3. Откако ќе испари течноста додајте го маслото, малку пропржете, па зачинете со црвениот пипер. Пржете ги џигерчињата уште 2-3 минути и тргнете ги од ринглата.
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Печен ослиќ со брокула

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: