Рецепти
Пилешки дроб со праз Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители. Послужете го со чаша црвено вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(10 )

Праз(2 страка )

Лук(1 Чешне)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките исечете ги по должина и сварете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа исчистете ги од семките и дршките и измиксајте ги во блендер.
  2. Во друго тенџере со посолена вода посебно варете го пилешкиот дроб. Потоа исцедете го и исечкајте го на парчиња.
  3. Празот ситно исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, а откако ќе омекне додајте ги пиперките, ситно сечканото чешне лук и зачинете со црвен пипер.
  4. Додајте ги и исечканите дропчиња, посолете, промешајте и динстајте 20 минути.
  5. Сервирајте го јадењето со варен ориз или со зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: