Рецепти
Пилешки крилца во сос од пиперки Ана Ѓорова

Вкусни и зачинети пилешки крилца во рерна. Послужете ги со омилениот сос и со чаша пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Црвена пиперка(5 )

Путер(70 Грама)

Сос за скара(100 Милилитри)

Брашно(100 Грама)

Ким(мелен 1/2 лажичка )

Вегета(1 и пол лажица )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пиперките испечете ги, па излупете ги и исчистете ги од дршки и семки.
  2. Ставете ги во блендер со 1 лажица вегета и изблендирајте ги.
  3. Потоа смесата ставете ја во голем сад и зачинете со сол, бибер, мелен ким и сосот за скара. Мешајте со жица додека сосот се соедини.
  4. Во садот со крилцата додајте го брашното и останатата вегета. Зачинете со сол и бибер по вкус и убаво измешајте да се залепат со брашното и зачините.
  5. Тава за печење премачкајте ја со растопениот путер, па наредете ги крилцата и печете ги 30 минути во рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна и премачкајте ги со сосот од печени пиперки, па вратете ги крилцата да се допечат уште 10 минути на 180°C.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: