Рецепти
Пилешки ражничи на хавајски начин Ана Ристеска

Послужете ги овие хавајски пилешки ражничи на топол летен ден и уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Лук(4 Главици)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(12 )

Ананас(3 Чаши)

Црвен кромид(1 )

Кечап(1/3 Чаша)

Соја сос(1/3 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(1/3 Чаша)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Оцет од ориз(11 Супени лажици)

Масло од сусам(1/2 Кафена лажица)

Сок од ананас(1/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160 минути

  1. Во сад за мешање ставете ги кечапот, кафениот шеќер, сосот од соја, сокот од ананас, 2 супени лажици од маслиновото масло, оцетот од ориз, лукот, ѓумбирот и маслото од сусам и измешајте ги. Потоа во смесата ставете 3/4 пиперки и посолете по желба.
  2. Ставете го пилешкото во ќеса, ставете 1/2 чаша од маринадата. Додајте го остатокот од маринадата, затворете ја ќесата и оставете ја во фрижидер 1-2 часа.
  3. Во меѓувреме оставете 10 стапчиња за ражници да се натопат во вода 1 час.
  4. Загрејте ја скарата над средна топлина до 400 степени.
  5. Во меѓувреме, попрскајте ги останатите 2 лажици маслиново масло врз црвениот кромид, пиперката и ананасот и измежајте.
  6. Ставете сол и пипер врз кромидот, пиперката и ананасот и потоа заедо со пилешкото набоцкајте ги едно по друго на стапчињата за ражничи се додека месото не се потроши.
  7. Намачкајте ја скарата со маслиново масло и ставете ги ражничите врз неа. Почекајте 5 минути пред да ги намачкате краевите со маринада. Свртете ги ражничите на другата страна и повторно намачкајте ги со останатата маринада. Почекајте 4 минути и потоа трнете ги ражничите од скарата. Послужете ги топли.
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница
Колач со три слоја
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: