Рецепти
Пилешко рижото со грашок Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен оброк за ручек или вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Грашок(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Кари во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(150 мл и повеќе по потреба )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано масло во тава пржете го кромидот, па кога добро ќе омекне додајте ги сечканиот морков и оризот.
  2. Мешајте и пржете, па откако и морковите ќе омекнат додајте ги парчињата месо, а и кога месото ќе се пропржи додајте го грашокот.
  3. Зачинете со сол, бибер и кари, па додајте 150 мл вода и млекото. Промешајте и варете додека течноста да испари. По потреба додајте повеќе вода.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: