Рецепти
Пилешко со лимон Ана Ѓорова

Вкусно динстано пилешко со одличен шмек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечкајте ги ситно или изрендајте ги кромидот, пашканатот, морковот, целерот, лукот и мајчината душичка, па пропржете ги во тава со малку загреано масло.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, додајте ги парчињата пилешко месо и пропржете ги.
  3. Потоа додајте го белото вино и динстајте со тоа што ќе ги превртувате парчињата месо одвреме-навреме.
  4. Во меѓувреме исцедете го сокот од лимон и измешајте го со брашното и 1 кутлача супа така што ќе добиете кремаст сос; зачинете го со сол и бибер и измешајте.
  5. Откако пилешкото ќе биде готово, додајте го сосот од лимонот и гответе уште неколку минути малку да испари течноста. Зачинете уште по вкус со сол и бибер.
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*