Рецепти
Пилешко со лимон Ана Ѓорова

Вкусно динстано пилешко со одличен шмек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечкајте ги ситно или изрендајте ги кромидот, пашканатот, морковот, целерот, лукот и мајчината душичка, па пропржете ги во тава со малку загреано масло.
  2. Откако зеленчукот ќе омекне, додајте ги парчињата пилешко месо и пропржете ги.
  3. Потоа додајте го белото вино и динстајте со тоа што ќе ги превртувате парчињата месо одвреме-навреме.
  4. Во меѓувреме исцедете го сокот од лимон и измешајте го со брашното и 1 кутлача супа така што ќе добиете кремаст сос; зачинете го со сол и бибер и измешајте.
  5. Откако пилешкото ќе биде готово, додајте го сосот од лимонот и гответе уште неколку минути малку да испари течноста. Зачинете уште по вкус со сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: