Рецепти
Пилешко со мешан зеленчук Ана Ѓорова

Богат и вкусен летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зеленчукот добро се мие и се сечка (доматите претходно се лупат, а компирите се варат). Месото исто така се сече на парчиња.
  2. Кромидот се запржува со пиперките, а потоа се додава месото. Се пржи околу 10 минути, па постепено се додава останатиот исечкан зеленчук и оризот, претходно добро измиен.
  3. Се додава малку вода и сето ова се динста уште 10 минути.
  4. Потоа се зачинува со сол, бибер и вегета, се додава уште малку вода и се става во поголема тава за печење.
  5. Се пече во загреана рерна на 200°C, околу 25-30 минути. За време на печењето може да додадете уште малку вода доколку оризот ја има впиено течноста. Кога ќе се запече зеленчукот и фати кора, јадењето е готово.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: