Рецепти
Пилешко со сирење Ана Ристеска

Сочно пилешко месо во превкусен сос со сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистете го празот, отстранете ги листовите и зелениот дел.
  2. Измијте го, избришете го и исечете го на крукчиња.
  3. Посолете ги парчињата пилешко месо и зачинете ги со бибер.
  4. Загрејте го путерот во една тава, додајте ги парчињата пилешко месо и пржете ги 5 минути од сите страни.
  5. Полијте ги со виното и оставете го да испари. Додајте ги ароматичните тревки, празот и супата, поклопете го садот и продолжете да го пржите месото на тивок оган уште 20 минути.
  6. Додајте ги маслинките и една црпалка топла вода. Поклопете го садот и пржете го месото уште 20 минути. На крајот извадете го месото, а во сосот додајте го сирењето и пржете го на тивок оган се додека не се растопи. Вратете го месото во садот, измешајте го и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: