Рецепти
Пилешко во сос од горгонзола Ана Ѓорова

Лесен и вкусен рецепт за оние што го сакаат пилешкото на кремаст и сочен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Горгонзола(150 Грама)

Маринирани шампињони(100 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Павлака(неутрална 200 мл )

Путер(30 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешките гради исечкајте ги на помали тенки шницли и посолете ги. Зачинете ги и со бибер, па пржете ги на растопениот путер во тава на оган.
  2. Откако добро ќе се испржат од двете страни, извадете ги парчињата месо од тавата и на истата маснотија пропржете ги кратко шампињоните.
  3. Додајте ја неутралната павлака и промешајте.
  4. Горгонзолата исечкајте ја и додајте ја во тавата со зовриената павлака.
  5. Откако ќе се растопи, во тавата додајте ја киселата павлака и измешајте.
  6. Во тавата вратете ги испржените парчиња пилешко и пржете уште кратко колку да го впијат вкусот од сосот.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: