Рецепти
Пита со чаен колбас Ана Ристеска

Богат пита ролат со чаен колбас, кашкавал, сирење и јајца за вкусен ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Чаден колбас(100 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Квасец(25 Грама)

Јајце(2 варени )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Измешајте го квасецот со 2 лажици брашно и 1/2 чаша млака вода. Оформете топче и оставете го да отстои половина час покриено со крпа.
  2. Останатото брашно сипете го врз рамна површина, во средината додајте го топчето квасец, 70 г омекнат путер, сирењето, малку млака вода, солта и биберот. Месете ја смесата 15 минути, а потоа оставете ја да отстои половина час.
  3. Расукајте го тестото до дебелина од 1 цм и врз него ставете ги исечканите јајца и чаден колбас, ренданиот кашкавал и пекорино кашкавалот исечен на коцки.
  4. Завиткајте го тестото во ролат, затворете ги краевите и свиткајте ги така што ќе направите прстен.
  5. Ставете ја питата во намастена тава, оставете ја 2 часа на собна температура, а потоа печете ја на 180 степени 1 час. Сервирајте ја ладна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: