Рецепти
Пита со слатко од вишни Ана Ѓорова

Овошна пита за вистинско задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(230 Грама)

Шеќер(210 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(160 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

Нишесте (пченкарен скроб)(25 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Мелени ореви(100 Грама)

Компот од вишни(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во сад додајте 80 г путер, 60 г шеќер, 2 јајца, брашното и рендана кора од лимон, па со рака замесете ги состојките.
  2. Смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава за печење и печете ја во рерна на 200 степени, 20 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете 4 жолчки, 100 г шеќер, ванилиниот шеќер, нишестето, млекото и 150 г путер, па мешајте додека кремот ја добие потребната густина.
  4. Тавата со полуиспечено тесто извадете ја од рерна, нанесете слатко од вишни и наросете 50 г шеќер и мелените ореви.
  5. Врз оревите нанесете го кремот, вратете ја тавата во рерна и печете ја питата уште 15 минути на истата температура.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: