Рецепти
Погачици од интегрално брашно и од семки Ана Ѓорова

Здрави погачици со сончоглед, ленено семе и сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(300 Грама)

Брашно(100 Грама)

Пченкарно брашно(100 Грама)

Бело вино(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сончоглед(150 Грама)

Ленено семе(150 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте ги трите вида брашно, па додајте ги маслото, белото вино, семките од сончоглед, лен и сусам.
  2. Ставете сол и бибер по вкус, па додајте го печивото и замесете мазно тесто. Доколку е потребно долејте млака вода за да биде тестото помеко. Тестото оставете го на топло да стои половина час.
  3. Потоа расукајте кора и со кружен калап или со врвот на чашата вадете форми.
  4. Погачките наредете ги во тепсија обложена со хартија за печење и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: