Рецепти
Похувани палачинки полнети со пилешко Ана Ѓорова

Гурмански палачинки полнети со сос од пилешко месо и павлака за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сол(1/2 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Брашно(6-7 Супени лажици)

Млеко(1/2 Литар)

Пилешко месо(филе 1/2 кг )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Павлака(1 Супена лажица)

Лебни трошки(2-3 Супени лажици)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Од 2 јајца, брашното, млекото и солта се прави смеса за палачинки, а потоа се пржат од двете страни во тава на загреано масло.
  2. Филето се сече на парчиња и се пржи. Отако убаво ќе зарумени и ќе се испржи пилешкото, се меша со 1 лажица павлака, сол и мешан сув зачин.
  3. Врз секоја палачинка се става лента кашкавал, потоа 1-2 лажици фил од пилешкото месо, па палачинките се виткаат како пакетчиња, со тоа што на краевите ќе ги свиткате навнатре.
  4. Секоја палачинка се потопува во изматени јајца, потоа обилно се валка во лебни трошки и се пржи од двете страни во тава со голема количина на загреано масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: