Рецепти
Похувани пиперки со туна и ориз Ана Ѓорова

Полнети похувани пиперки за мезе или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Туна во конзерва(2 )

Црвена бабура(6 )

Ориз(40 Грама)

Презла(150 грама )

Брашно(150 грама )

Јајце(3 )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, па процедете го.
  2. Морковот, кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на малку масло. Откако ќе се пропржат, полијте им малку вода и динстајте ги додека убаво омекнат.
  3. Зеленчукот соединете го со исцедената туна, варениот ориз и зачинете по вкус.
  4. Печените пиперки наполнете ги со приготвената смеса.
  5. Измешајте ги брашното и презлата.
  6. Полнетите пиперки валкајте ги прво во брашното, па во изматените јајца, па повторно во брашното.
  7. Пржете ги во врело масло од двете страни додека убаво заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: