Рецепти
Похувани пиперки со туна и ориз Ана Ѓорова

Полнети похувани пиперки за мезе или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Туна во конзерва(2 )

Црвена бабура(6 )

Ориз(40 Грама)

Презла(150 грама )

Брашно(150 грама )

Јајце(3 )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, па процедете го.
  2. Морковот, кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на малку масло. Откако ќе се пропржат, полијте им малку вода и динстајте ги додека убаво омекнат.
  3. Зеленчукот соединете го со исцедената туна, варениот ориз и зачинете по вкус.
  4. Печените пиперки наполнете ги со приготвената смеса.
  5. Измешајте ги брашното и презлата.
  6. Полнетите пиперки валкајте ги прво во брашното, па во изматените јајца, па повторно во брашното.
  7. Пржете ги во врело масло од двете страни додека убаво заруменат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: