Рецепти
Похувани пиперки со туна и ориз Ана Ѓорова

Полнети похувани пиперки за мезе или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Туна во конзерва(2 )

Црвена бабура(6 )

Ориз(40 Грама)

Презла(150 грама )

Брашно(150 грама )

Јајце(3 )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, па процедете го.
  2. Морковот, кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на малку масло. Откако ќе се пропржат, полијте им малку вода и динстајте ги додека убаво омекнат.
  3. Зеленчукот соединете го со исцедената туна, варениот ориз и зачинете по вкус.
  4. Печените пиперки наполнете ги со приготвената смеса.
  5. Измешајте ги брашното и презлата.
  6. Полнетите пиперки валкајте ги прво во брашното, па во изматените јајца, па повторно во брашното.
  7. Пржете ги во врело масло од двете страни додека убаво заруменат.
Колач од тиква
Мешана тава со месо и печурки
Полнето свинско филе
Бељуш
Торта со чоколадо и мармалад
Паприкаш од пржени ќофтиња
Торта со вишни
Пиле полнето со печурки
Мусака со чадена сланина и печурки
Лимон ролат
Ролати од пилешки копани
Овчарска пита
Холандска пита
Јунешки гулаш во црвено вино
Фаџ со суви смокви
Пилешка пепиторија
Полнети шампињони
Овошно желе со јогурт
Панцероти од чоколадо
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Торта со фил од чоколадо и лимон
Руска пита со ореви и чоколадо
Полнети турски погачици
Чорба од чадено месо
Тиквички на милански начин
Потпечена блитва со сирење
Пилешки крилца со сусам
Солена пита со шампињони
Компири во кремаст сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: