Рецепти
Полнет компир со сирење и лук Ана Ристеска

Лесен ручек од компири кој можете да го послужите со свежа салата за поголемо уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(250 Грама)

Путер(25 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(малку )

Путер(25 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Сирење(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Рерната се загрева на 200 степени.
  2. Компирите (сосе лушпата) ги боцкаме и ги ставаме во рерна да се печат додека омекнат.
  3. Потоа ги делиме на половина и им ја длабиме средината.
  4. Средината од варениот компир ја пасираме со путер и млеко.
  5. Зачинуваме со сол и бибер по вкус и мешаме.
  6. Во тава на оган топиме путер и го пржиме сечканиот лук.
  7. Откако ќе омекне, го мешаме со смесата со издлабениот компир.
  8. Во смесата мешаме и половина количество од сирењето (рендано).
  9. Со оваа смеса го полниме печениот компир, го попрскуваме со сирење и го враќаме уште малку во рерна да се допече.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: