Рецепти
Полнет леб Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење од леб што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 тркалезен )

Зелена пиперка(2 )

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Млад кромид(1 врзоп )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кашкавалот, пиперките и шунката исечкајте ги на коцки и ставете ги во длабок сад.
  2. Младите кромитчиња ситно исечкајте ги и измешајте ги во садот со состојките.
  3. Во тенџере на оган растопете го путерот, па додајте го во садот. Зачинете со сол и бибер и промешајте го филот.
  4. Округлиот леб засечете го на коцки, па засеците наполнете ги со филот.
  5. Лебот ставете го во тркалезна тава за печење обложена со хартија. Тавата затворете ја со алуминиумска фолија и печете 20 минути во рерна на 200 степени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: