Рецепти
Полнет леб Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење од леб што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 тркалезен )

Зелена пиперка(2 )

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Млад кромид(1 врзоп )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кашкавалот, пиперките и шунката исечкајте ги на коцки и ставете ги во длабок сад.
  2. Младите кромитчиња ситно исечкајте ги и измешајте ги во садот со состојките.
  3. Во тенџере на оган растопете го путерот, па додајте го во садот. Зачинете со сол и бибер и промешајте го филот.
  4. Округлиот леб засечете го на коцки, па засеците наполнете ги со филот.
  5. Лебот ставете го во тркалезна тава за печење обложена со хартија. Тавата затворете ја со алуминиумска фолија и печете 20 минути во рерна на 200 степени.
Кесадии со туна
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Шпагети во мексикански сос
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Мафини со јаболки и моркови
Салата од брокула со прелив од јогурт
Риба со жалфија
Фурнаринки со сос од павлака
Омлет со печурки и чадена сланина
Овесно смути со кафе
Мухалебија
Просо со брокула (посно)
Намаз од рукола
Полнети јајца со кајмак
Пилешко во сос од горгонзола
Шарена бисквит торта со чоколадо
Смути со киви и шумско овошје
Буковки со салата од туна
Меден ролат
Шишќебап во сос
Тестенини на шпански начин
Свечена слоевита салата
Домашен ликер од калинки
Тесто без јајца
Шејк со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: