Рецепти
Полнет леб Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење од леб што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 тркалезен )

Зелена пиперка(2 )

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Млад кромид(1 врзоп )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кашкавалот, пиперките и шунката исечкајте ги на коцки и ставете ги во длабок сад.
  2. Младите кромитчиња ситно исечкајте ги и измешајте ги во садот со состојките.
  3. Во тенџере на оган растопете го путерот, па додајте го во садот. Зачинете со сол и бибер и промешајте го филот.
  4. Округлиот леб засечете го на коцки, па засеците наполнете ги со филот.
  5. Лебот ставете го во тркалезна тава за печење обложена со хартија. Тавата затворете ја со алуминиумска фолија и печете 20 минути во рерна на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: