Рецепти
Полнет пилешки стек Ана Ѓорова

Вкусен пилешки стек полнет со печени пиперки, кашкавал и зденки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Зденка(4 )

Кашкавал(4 Парчиња)

Зелена пиперка(4 печени )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото посолете го и зачинете го по желба, свиткајте го во проѕирна фолија и истенчете го со чекан за готвење.
  2. Врз стекот ставете ја прво печената пиперка, претходно излупена и исчистена од семките, па кашкавалот и на крај зденката.
  3. Го виткаме стекот во ролат и со дрвени чепкалки  го прицврстуваме за да не се распадне во пржењето.
  4. Пржиме во загреано масло додека зарумени, па го сервираме со ориз како гарнир.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: