Рецепти
Полнети бабури со хељда и зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хељда(100 Грама)

Црвена бабура(10 )

Црвена пиперка(1 )

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Домат(3 )

Масло(по потреба )

Магдонос(1/2 Китка)

Доматно пире(200 Милилитри)

Вода(малку топла )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Хељдата се вари, се цеди од водата и се остава да се излади,
  2. Црвената пиперка, кромидот, доматите и магдоносот се сечкаат, а морковите се рендаат.
  3. Кромидот се запржува во тава на оган, па откако ќе омекне се додаваат морковите, доматите и пиперката и заедно се пржат 10-тина минути.
  4. Во готовата запршка се додаваат изладената хељда и магдоносот, се зачинува со сол и бибер и се меша.
  5. Со готовиот фил се полнат бабурите и се полеваат со доматно пире, па во тавата се додава малку топла вода и се пече околу 1 час на 180 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: