Рецепти
Полнети домати со месо и сирење Ана Ѓорова

Печени домати во рерна, полнети со мелено месо, козјо сирење и лук. Одлична и креативна идеја за предјадење или лесна вечера која може да ја подготвите за Вашите гости.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(6 големи )

Мешано мелено месо(250 Грама)

Црн лук(1 Главица)

Козјо сирење(6 Парчиња)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Лукот ситно исечкајте го и ставете го да се пропржи во намастена тава. Додајте го меленото месо и убаво промешајте и зачинете по вкус.
  2. Исечете ги доматите на површината и издлабете ги во внатрешноста. Така подготвените домати, наполнете ги со смесата и ставете им по 1 парче сирење.
  3. Полнетите домати печете ги во рерна неколку минути додека малку не потемне сирењето, а потоа послужете ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: