Рецепти
Полнети мисиркини гради Ана Ѓорова

Специјалитет од мисиркино месо полнето со сирење за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркини гради(3 Парчиња)

Овчо сирење(150 Грама)

Магдонос

Путер(80 Грама)

Леб(за тост 6 парчиња )

Свеж босилек(5-6 Листови)

Лук(1 Чешне)

Вегета(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Листовите босилек ситно исечкајте ги и ставете ги во чинија, па измешајте ги со сирењето исечено на коцки.
  2. Посолете 2 шницли од мисирка и зачинете ги со бибер и со 1/2 лажица вегета, па толчете ги со чук.
  3. На средината од секоја шницла ставете по половина од смесата со сирење и босилек. Прекријте го со половина од третата мисиркина шницла.
  4. Краевите на долните шницли свиткајте ги кон внатрешноста и прицрврстете ги со чепкалки.
  5. Полнетите мисиркини гради ставете ги во огноотпорен намастен сад, попрскајте ги со масло и печете ги во рерна на 180 степени, 30 минути.
  6. Извадете ги од рерна, извадете им ги чепкалките и исечете ги на парчиња.
  7. Во блендер измиксајте ги зрната бибер, чешнето лук, крупно сечканиот магдонос, темјанот, 1/2 лажица вегета, сол и бибер и со смесата премачкајте ги потпечените кришки леб, па послужете ги со мисиркините гради.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: