Рецепти
Полнети печурки со лук и магдонос Ана Ѓорова

Одлични за предјадење на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Магдонос(1/2 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Путер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шампињоните издлабете ги за полнење и наредете ги во плех врз хартија за печење.
  2. Рачките од издлабените шампињони ситно исечкајте ги, па ситно исечкајте ги и лукот и магдоносот.
  3. Измешајте ги со путерот и маслиновото масло, посолете и пропржете ги кратко во тава колку да пуштат мирис.
  4. Потоа со смесата наполнете ги шампињоните и печете ги додека омекнат и добијат убава боја.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: