Рецепти
Полнети печурки со лук и магдонос Ана Ѓорова

Одлични за предјадење на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Магдонос(1/2 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Путер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шампињоните издлабете ги за полнење и наредете ги во плех врз хартија за печење.
  2. Рачките од издлабените шампињони ситно исечкајте ги, па ситно исечкајте ги и лукот и магдоносот.
  3. Измешајте ги со путерот и маслиновото масло, посолете и пропржете ги кратко во тава колку да пуштат мирис.
  4. Потоа со смесата наполнете ги шампињоните и печете ги додека омекнат и добијат убава боја.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: