Рецепти
Полнети погачици Ана Ѓорова

Одлични за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Млеко(5 Децилитри)

Масло(2 Децилитри)

Квасец(1 коцка свеж )

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Сирење(меко 300 грама )

Шунка(150 Грама)

Спанаќ(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Квасецот разматете го во малку млако млеко со лажичка шеќер и оставете го да нарасне.
  2. Половина од брашното измешајте го со прашокот за печиво, додајте ги преостанатите млеко и масло, солта и квасецот. Замесете меко тесто со постепено додавање на брашно.
  3. Тестото расукајте го со дебелина до 1 и пол см, па со чаша вадете погачки. Наредете ги во подмачкан плех и оставете ги да нараснат.
  4. Спанаќот обарете го во солена вода, процедете го и испасирајте го, па измешајте го со иситнетото сирење и со сечканата шунка. Посолете по вкус.
  5. Со помала чашка направете длабнатини во нараснатите погачици и наполнете ги со фил. Рабовите на погачките премачкајте ги со изматено јајце и посипете ги со сусам.
  6. Печете ги во рерна на 200 степепни околу 20 минути или додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: