Рецепти
Полнети проја погачки Ана Ѓорова

Одлични за предјадење или појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(220 Грама)

Брашно(60 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Масло(90 Милилитри)

Јогурт(90 Милилитри)

Јајце(1 )

Газирана вода(270 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(за намастување на калапите )

Сирење(или фета сирење 100 г )

Ајвар(или малиџано 3 лажици )

Марула(12 Листови)

Кашкавал(12 Парчиња)

Шунка(12 Парчиња)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Соединете ги јајцето, маслото, газираната вода и солта, потоа додајте ги претходно соединетите суви состојки: пченкарното брашно, брашното, печивото и солта.
  2. Калапите за мафини премачкајте ги со маргарин и наполнете ги 2/3 од смесата, па печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени, 14-15 минути.
  3. Оставете ги мафините да се изладат, а потоа отсечете им ја капата.
  4. Во внатрешноста може да ги полните со што сакате: ние одбравме да ги филуваме со мешавина на меко сирење и ајвар, а врз намазот да ставиме шунка, кашкавал, салата и кругови домат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: