Рецепти
Полнети шампињони Ана Ѓорова

Превкусен рецепт што е одлично мезе за на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Млад кромид(2 врзопа )

Шунка(50 Грама)

Кулен(50 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(50 Грама)

Магдонос

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Феферонки(конзервирани 2 )

Сенф(1 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На печурките отстранете им ги рачките, издлабете ги за полнење и ставете ги во огноотпорен сад.
  2. Издлабените делови ставете ги во чинија.
  3. Рачките од печурките ситно исечкајте ги и додајте ги во чинијата.
  4. Потоа парчињата печурки пржете ги на загреано масло во тава на оган и мешајте со лажица.
  5. Откако течноста ќе испари, посолете, додајте ги лукот во прав, сенфот, вегетата, виното и црвениот пипер и мешајте со лажицата.
  6. Магдоносот ситно исечкајте го, додајте го во тавата и промешајте.
  7. Младиот кромид ситно исечкајте го, пржете го на загреано масло во друга тава на оган и мешајте со лажица.
  8. Куленот, шунката и феферонките исечкајте ги на ситни коцки, додајте ги во тавата и промешајте.
  9. Потоа додајте ги испржените парчиња печурки, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  10. На покрупната страна од рендето во тавата изрендајте го сирењето и измешајте го филот со лажицата.
  11. Со филот наполнете ги издлабените печурки во огноотпорниот сад.
  12. На покрупната страна од рендето врз печурките изрендајте го кашкавалот, попрскајте со масло и ставете го садот во рерна, па печете 30 минути на 200 степени.
Боранија со чедена сланина и компири
Вегетаријански лазањи
Бурек коцки
Колач од тиква
Мешана тава со месо и печурки
Полнето свинско филе
Бељуш
Торта со чоколадо и мармалад
Паприкаш од пржени ќофтиња
Торта со вишни
Пиле полнето со печурки
Мусака со чадена сланина и печурки
Лимон ролат
Ролати од пилешки копани
Овчарска пита
Холандска пита
Јунешки гулаш во црвено вино
Фаџ со суви смокви
Пилешка пепиторија
Полнети шампињони
Овошно желе со јогурт
Панцероти од чоколадо
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Торта со фил од чоколадо и лимон
Руска пита со ореви и чоколадо
Полнети турски погачици
Чорба од чадено месо
Тиквички на милански начин
Потпечена блитва со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: