Рецепти
Полнети суви пиперки со грав (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Сува везена црвена пиперка(15 )

Кромид(5 главички )

Лук(4 Чешниња)

Масло

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Гравот го чистиме и го миеме, потоа го ставаме да се свари во тенџере со вода со малку масло и една лажица мешан зачин. Ако го покиснеме од претходната вечер во вода, побрзо ќе се свари.
  2. Кога ќе биде сварен гравот, ги чистиме кромидот и лукот, ги сечкаме и ги пржиме во загреано масло во подлабок сад. Откако убаво ќе се испржат, се додаваат зрната од гравот и се оставаат заедно убаво да се пржат.
  3. Се додаваат солта и мешаниот зачин, со тоа смесата за полнење на пиперките е готова.
  4. Везените пиперки се чистат, се попаруваат со врела вода за да омекнат и потоа се полнат со смесата од грав. Се редат во тепсија.
  5. На крајот се посипуваат во водата во која што се вареше гравот, колку да ги прелие, па се ставаат во рерна да се запечат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: