Рецепти
Полнети телешки шницли Ана Ѓорова

Гурмански ручек од полнети шницли со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот, лутата пиперка, магдоносот и маслинките без семки ситно исечкајте ги и додајте ги во сад со меленото месо.
  2. Зачинете ги со сол и бибер, изрендајте од гаудата и со рака добро измешајтего филот да се соедини.
  3. Шницлите истолчете ги со чук, па ставете по 1/5 од филот од мелено месо врз нив и свиткајте ги краевите кон внатрешноста да свиткате ролат.
  4. Ролатите свиткајте ги со по една лента сланина и зацврстете ги со чепкалки.
  5. Лукот исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, додајте ги исечканите млади кромитчиња и мешајте да се запржат.
  6. Во тавата испржете ги полнетите шницли, а откако ќе поруменат од сите страни, прелијте ги со виното и динстајте 30 минути.
  7. Сервирајте ги топли со гарнир од варен зеленчук.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: