Рецепти
Полнето пиле со ориз Ана Ѓорова

Пилето на овој начин е многу вкусно, а може да го подготвите со свежа салата по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1,2 Килограм)

Ориз(150 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(2 )

Сенф(2 Супени лажици)

Магдонос

Црвен пипер

Вегета

Лук во прав

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Се пржат кромидот и морковот во тавче и се додава оризот да се свари со една чаша вода околу 10 минути.
  2. Се додаваат сите зачини и со оваа смеса се полни кокошката, па се затвора со стапчиња за ражен. Потоа се премачкува со сенф и одозгора се нанесува мешавина од сите зачини.
  3. Кокошката се обвиткува со алуминиумска фолија и се става во тавче за печење, во кое сме исечкале 2 компира со малку вода и мешавина зачини.
  4. Се пече 2 часа на 200 степени додека убаво зарумени од двете страни.
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос
Омлет торта
Говедско со кромид
Мусака од домати без месо
Плескавици од компири
Брускети со тиквички
Чорба „Гамбо“
Бајадера со путер од кикирики
Карамел-крем
Италијански ќофтиња
Клуб сендвич
Колач од модар патлиџан
Прженица со свинско
Бурек пита со тиквички и сирење
Бубамари
Лазањи со зеленчук и бешамел сос
Домашни пици
Бомбици со кокос и ореви
Вегански бомбици
Бомбици со суви брусници
Похувани пиперки со сирење
Папалини со лимон
Солена торта од палачинки
Печени ќофтиња со сланина
Полнето пиле
Крап на преспански начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: