Рецепти
Полнето пиле со ориз Ана Ѓорова

Пилето на овој начин е многу вкусно, а може да го подготвите со свежа салата по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1,2 Килограм)

Ориз(150 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(2 )

Сенф(2 Супени лажици)

Магдонос

Црвен пипер

Вегета

Лук во прав

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Се пржат кромидот и морковот во тавче и се додава оризот да се свари со една чаша вода околу 10 минути.
  2. Се додаваат сите зачини и со оваа смеса се полни кокошката, па се затвора со стапчиња за ражен. Потоа се премачкува со сенф и одозгора се нанесува мешавина од сите зачини.
  3. Кокошката се обвиткува со алуминиумска фолија и се става во тавче за печење, во кое сме исечкале 2 компира со малку вода и мешавина зачини.
  4. Се пече 2 часа на 200 степени додека убаво зарумени од двете страни.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: