Рецепти
Полжави со магдонос и лук Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави полнети со лук, магдонос и путер за вкусен ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(6х12 )

Путер(300 Грама)

Сол(12 Грама)

Бибер(6 Грама)

Магдонос(50 Грама)

Лук(20 Грама)

Кромид(30 Грама)

Горчлив ликер(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Оставете го путерот на собна температура за да омекне.
  2. Ситно исечкајте ги лукот, кромидот и магдоносот и добро измешајте ги со путерот и со останатите состојки за да се соедини смесата.
  3. Полжавите ставете ги во огноотпорен сад и наполнете ги со смесата од путер.
  4. Печете ги во загреана рерна на 250°C околу 10 минути.
  5. Сервирајте ги веднаш откако ќе почнат да се појавуваат балончиња од смесата од путер на површината на полжавите.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: