Рецепти
Полжави со сос Ана Ристеска

Специјалитет од полжави во сос од мајонез и бело вино за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(100 Грама)

Буковец(1/2 Кафена лажица)

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Мајонез(2 Децилитри)

Краставица(1 )

Бело вино(1/2 Чаша)

Сенф(1 Кафена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Полжавите добро ги чистиме и ги ставаме да се варат.
  2. Сварените полжави ги пржиме во масло, потоа ги зачинуваме со буковец и со вегета и ги оставаме на страна.
  3. За сосот, во садот ги ставаме виното и мајонезот и заедно убаво ги мешаме. Во овој сос ги додаваме ситно исечканата краставица, сенфот, биберот и солта. Сето тоа заедно добро го промешуваме.
  4. Испржените полжави одозгора ги полеваме со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: