Рецепти
Посен колач со јаболки и рум Ана Ѓорова

Бабин рецепт за вкусен и едноставен колач за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 филџани )

Масло(2 филџани )

Шеќер(6 филџани )

Рендано јаболко(6 филџани )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Рум(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ренданите јаболки, шеќерот, содата бикарбона и румот се мешаат и се оставаат да отстојат 30 минути.
  2. Потоа се додаваат маслото и брашното и смесата добро се промешува.
  3. Се истура во подмачкано тавче и прво се пече 5-10 минути во рерна на 200 степени, а потоа се намалува температурата на 150 степени и се пече уште 30 минути.
  4. Печениот колач се посипува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: