Рецепти
Посен сатараш Ана Ѓорова

Брз и лесен зеленчуков гарнир што може да го послужите со бело месо на скара или со компир и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Масло

Кромид(100 Грама)

Жолта пиперка(100 Грама)

Домат(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло испржете го исечканиот кромид, па откако убаво ќе омекне додајте ја пиперката исечкана на резанки и исчистена од семките.
  2. Пржете 10 минути со повремено мешање. По потреба додајте малку вода.
  3. Пред крајот на пржењето, додајте го ситно сечканиот домат и исечканото чешне лук.
  4. Убаво динстајте го јадењето, а потоа послужете го со салата од зелка и со бело месо на скара.
Коцки од компир
Лепчиња со тиква (посно)
Телешка чорба
Погача со лук
Пита со коприва и праз
Печурки со јајца
Крем супа од тиква и компир
Солена пита со маслинки
Печени фалафел ќофтиња со сос
Бељуш
Печурки во крцкаво тесто
Пита од лиснато тесто
Полнет леб
Чорба со печурки и чадена сланина
Супа од пилешки дроб
Холандска пита
Полнети печурки со лук и магдонос
Земички со лук
Полнети шампињони
Брза пита со блитва и сирење
Крем чорба од компири со сланина
Чорба од чадено месо
Тиквички на милански начин
Домати со пармезан во рерна
Солена пита со шампињони
Гибаница мафини
Пита со јунешко и пилешко месо
Солени бомбици
Шницли со печурки
Солени полнети мафини

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: