Рецепти
Посен сатараш Ана Ѓорова

Брз и лесен зеленчуков гарнир што може да го послужите со бело месо на скара или со компир и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Масло

Кромид(100 Грама)

Жолта пиперка(100 Грама)

Домат(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло испржете го исечканиот кромид, па откако убаво ќе омекне додајте ја пиперката исечкана на резанки и исчистена од семките.
  2. Пржете 10 минути со повремено мешање. По потреба додајте малку вода.
  3. Пред крајот на пржењето, додајте го ситно сечканиот домат и исечканото чешне лук.
  4. Убаво динстајте го јадењето, а потоа послужете го со салата од зелка и со бело месо на скара.
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Тестенини со сос од туна
Ѓевречиња од мелено месо
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Салата со праз и сирење
Чоколадни бомбици со авокадо
Резанки од палачинки
Пилешко со брокули и соја сос
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Чоколадни палачинки
Похувани буковки
Салата со карфиол и маслинки
Бели пралини

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: