Рецепти
Посна пита со праз Ана Ѓорова

Едноставен и посен рецепт за домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Праз(4-5 страка )

Квасец(1 )

Вода(по потреба да се замеси тестото )

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Празот исчистете го, измијте го и исечкајте го ситно, па пржете го на масло. Откако ќе омекне и ќе се испржи, тргнете го настрана да се олади.
  2. Во сад за месење ставете ги брашното и квасецот и со малку сол и вода по потреба замесете го тестото.
  3. Потоа поделете го на два дела – првиот дел расукајте го во подебела кора и ставете ја во намастена кружна тепсија, попрскајте ја со масло и врз неа ставете го испржениот праз.
  4. Одозгора ставете ја и втората кора, попрскајте ја со масло и печете ја во загреана рерна на 200 степени додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: