Рецепти
Посна руска салата Ана Ѓорова

Одлична за посни слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(смрзната 500 грама )

Туна во конзерва(500 грама )

Компир(2 поголеми )

Кисели краставички(150 Грама)

Сусам(1 Пакување)

Маринирани шампињони(1 пакување во ќесичка )

Посен мајонез

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченката се одмрзнува и се вари во тенџере со вода на оган, а потоа се цеди.
  2. Компирите се варат во друго тенџере, а потоа се лупат и се сечат на ситни коцки.
  3. Киселите краставички (не ставајте многу да не се скисели салатата) се сечкаат на ситни коцки.
  4. Потоа пченката, компирите и киселите краставички се мешаат со исцедената и иситнета туна и исцедените исечкани маринирани печурки.
  5. Се додава посен мајонез колку да се изедначи салатата.
  6. Сусамот се потпекува во тава на оган (без масло) малку колку да стане крцкав, но не да се препече и се меша на крај со мајонезот и со состојките во садот.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: