Рецепти
Посна сарма со праз и шампињони Ана Ѓорова

Сарми со превкусен фил што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Кромидот и празот се пржат во масло да омекнат. Се додаваат сечканиот морков и сечканите печурки.
  2. Во смесата се додаваат соините трошки и оризот.
  3. Тавата се трга од оган откако ќе се запржат состојките, па се додавааат сите зачини и сечканиот магдонос.
  4. Дното на тенџерето се реди со сечкана зелка. Се завиткуваат сармите и се редат во круг.
  5. Откако ќе се наредат сармите, врз нив се ставаат сечкани суви пиперки.
  6. Се зоврива вода и се полива врз сармите.
  7. Тенџерето се става во рерна на 200 степени околу 2 часа.
  8. Се прави запршка – во тава на оган се загрева масло, се додава лажица црвен пипер и се меша. Запршката се полева врз готовите сарми.
  9. Се пече уште 10 минути и се вади од рерната.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: