Рецепти
Посна сарма со праз и шампињони Ана Ѓорова

Сарми со превкусен фил што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Кромидот и празот се пржат во масло да омекнат. Се додаваат сечканиот морков и сечканите печурки.
  2. Во смесата се додаваат соините трошки и оризот.
  3. Тавата се трга од оган откако ќе се запржат состојките, па се додавааат сите зачини и сечканиот магдонос.
  4. Дното на тенџерето се реди со сечкана зелка. Се завиткуваат сармите и се редат во круг.
  5. Откако ќе се наредат сармите, врз нив се ставаат сечкани суви пиперки.
  6. Се зоврива вода и се полива врз сармите.
  7. Тенџерето се става во рерна на 200 степени околу 2 часа.
  8. Се прави запршка – во тава на оган се загрева масло, се додава лажица црвен пипер и се меша. Запршката се полева врз готовите сарми.
  9. Се пече уште 10 минути и се вади од рерната.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: