Рецепти
Посни крокети со спанаќ Ана Ѓорова

Вкусни пржени крокети со спанаќ и компири за одлично предјадење. Послужете ги со павлака или со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(10 средни )

Спанаќ(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Брашно(100 Грама)

Сол

Бибер

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се варат заедно со лушпата, потоа се лупат и се рендаат на ситната страна од рендето.
  2. Во друг сад со зовриена вода се обарува спанаќот.
  3. На загреано масло во тава се пржи кромидот, потоа откако ќе омекне, се додава спанаќот и се пржат заедно. Се посолува.
  4. Во ренданите компири се додаваат сол и бибер, потоа се замесува тесто.
  5. Од тестото со компири се прават топчиња, со рака се расплескуваат, се става од смесата со спанаќ и се поклопуваат.
  6. Така подготвените крокети се валкаат во лебните трошки, па се пржат во врело масло од сите страни додека добро да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: