Рецепти
Потпечена зелка со наут Ана Ѓорова

Одличен и лесен ручек со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 Главица)

Ориз(100 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Наут(100 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го маслото и пропржете го кромидот, па откако убаво ќе омекне додајте го оризот и пржете го уште 10 минути. Мешајте го и внимавајте да не загори.
  2. Во тенџерето додајте ги солта, биберот, црвениот пипер и вегетата, промешајте, па додајте го меленото месо и заедно пржете ги уште 5-6 минути.
  3. Во тава за печење ставете го испржениот фил од тенџерето, па во него додајте ја ситно сечканата зелка заедно со зрната наут.
  4. Зелката и наутот измешајте ги со филот, па додајте околу 2 чаши вода.
  5. Теспијата ставете ја во загреана рерна на 200 степени и печете околу 1 час или додека јадењето е готово. По потреба, се додава уште малку вода.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: