Рецепти
Потпечени ќофтиња со кашкавал Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен ручек. Послужете ги со пире од варени компири и со свежа салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лебни трошки(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Јајце(3 )

Кромид(1 Главица)

Суво нане(1 Кафена лажица)

Буковец(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото, јајцата, лебните трошки, сечканиот кромид и зачините ставете ги во еден сад заедно и потоа месете ги додека да добиете хомогена смеса.
  2. Од смесата правете ќофтиња и пржете ги на загреано масло.
  3. Пржените ќофтиња наредете ги на керамичка тава намастена со маслиново масло.
  4. Врз ќофтињата ставете го ренданиот кашкавал и ставете ги во загреана рерна на 200 степени да се потпечат.
  5. Ќофтињата се печат сè додека кашкавалот се растопи и зарумени.
  6. Се послужуваат додека се топли со претходно сварено пире од компири и салата по избор.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: