Рецепти
Пржен ориз со кинески колбаси Ана Ѓорова

Кинески рецепт за вкусен ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кинески црни печурки(3 )

Ориз(300 Грама)

Кинески колбас(2 )

Сушени ракчиња(100 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(3 Супени лажици)

Темен соја сос(1 Кафена лажица)

Светол соја сос(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Измијте го оризот и оставете да кисне во вода преку ноќ.
  2. Потопете ги црните кинески печурки да омекнат, посолете и потоа исечкајте ги.
  3. Земете суви ракчиња и кинески колбаси и исечкајте ги на страна.
  4. Ставете масло во тава и исечканите ракчиња пржете ги 5 минути и тргнете ги од оган.
  5. Потоа ставете да се пржат кинеските колбаси и при крај кога ќе бидат готови ставете го оризот, печурките и ракчињата и мешајте.
  6. Префлете ја смесата во садот за готвење на пареа и варете половина час. Сервирајте и полејте го јадењето со темен и светол соја сос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: