Рецепти
Пудинг од тиква Ана Ѓорова

Прекрасна комбинација за неодолив есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Желатин(1 ќесичка )

Шеќер(100 Грама)

Портокал(сок од 1/2 и рендана кора )

Црно чоколадо(1/2 Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во големо тенџере на оган ставете ја изренданата тиква, маслото и малку вода, па динстајте на умерен оган.
  2. Додајте го шеќерот и кога тиквата ќе омекне, додајте малку вода во која е растворен желатинот.
  3. Добро соединете ги состојките, а потоа смесата поделете ја на два еднакви дела.
  4. Во првиот дел измешајте го сокот од портокал и малку рендана кора и ставете ги во блендер.
  5. Блендирајте ги додека добиете убав крем, па прелијте го кремот во силиконски калапи до половина.
  6. Втората половина од смесата од тиква изблендирајте ја со ренданото чоколадо, па претурете ја врз првата смеса во калапите.
  7. Оставете го пудингот во фрижидер да се стегне, па превртете на чинија и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: