Рецепти
Пуслици со какао Ана Ѓорова

Класичните пуслици со додатен чоколаден вкус што нема да ве остават рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Белка од јајце(4 )

Масло(за плехот )

Брашно(за плехот )

Сол(1 Прстофат)

Хопла(2 Децилитри)

Какао(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. За пуслиците: со миксер изматете ги белките со прстофат сол во цврст снег. Постепено додавајте го, со непрекинато матење, шеќерот во прав.
  2. Со помош на готварски шприц, формирајте ги пуслиците и ставајте ги врз намастен и набрашнет плех, со тоа што ќе внимавате да се доволно одвоени една од друга.
  3. Печете ги во загреана рерна на 75°C два часа, па оставете ги да се оладат.
  4. За филот: хоплата изматете ја со миксер и постепено додавајте го какаото.
  5. Пуслиците внимателно извадете ги од плехот, филувајте ги со какаото и поклопете ги, па послужете ги во хартиени кошнички по желба.
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион
Флија

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: