Рецепти
Ребра во сос од виски Ана Ристеска

Омилен ручек на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Сол

Бибер

Лук во прав

Чили во прав

Мајчина душичка во прав

Виски(125 мл (за сосот) )

Кечап(125 мл (за сосот) )

Јаболков оцет(30 мл (за сосот) )

Свеж сок од лимон(1 супена лажица (за сосот) )

Шеќер(1 супена лажица (за сосот) )

Сенф(1 супена лажица (за сосот) )

Вегета(1 супена лажица (за сосот) )

Лук(3 чешниња (за сосот) )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160  минути

  1. Сите зачини се промешуваат и се втриваат во месото. Месото се остава преку ноќ да отстои со зачините.
  2. Во тавчето за печење се редат парчиња лимон, врз нив се става месото, се налева 250 мл вода и се покрива со фолија. Месото се пече 120 минути, на 180 степени.
  3. Сосот се приготвува од сите наведени состојки, се остава да зоврие и да се згусне, околу 20 минути.
  4. По потребното време, ребрата се вадат, се истураат вишокот вода и лимонот и се враќаат да се запечат, трипати, премачкувајќи ги со сосот од виски за да добијат убава боја.
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин
Топчиња од зеленчук
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Свинско со праз
Пилешко со брокули и соја сос
Печени компири со говедско месо
Мариниран ослиќ (посно)
Топло чоколадо со црвено вино
Корнфлекс пита
Праз во рерна со козјо сирење
Чоколадни палачинки
Похувани буковки
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Свинско со пиво и со рузмарин
Домашни равиоли со сирење
Салата со урда и праз
Свинско со свежи буковки
Риба полнета со праз (посно)
Свински гулаш со наут
Чорба со блитва и кисела павлака
Бротчиња со мелено месо
Тава со карфиол и месо
Мафини со нутела крем

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: