Рецепти
Ребра во сос од виски Ана Ристеска

Омилен ручек на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Сол

Бибер

Лук во прав

Чили во прав

Мајчина душичка во прав

Виски(125 мл (за сосот) )

Кечап(125 мл (за сосот) )

Јаболков оцет(30 мл (за сосот) )

Свеж сок од лимон(1 супена лажица (за сосот) )

Шеќер(1 супена лажица (за сосот) )

Сенф(1 супена лажица (за сосот) )

Вегета(1 супена лажица (за сосот) )

Лук(3 чешниња (за сосот) )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160  минути

  1. Сите зачини се промешуваат и се втриваат во месото. Месото се остава преку ноќ да отстои со зачините.
  2. Во тавчето за печење се редат парчиња лимон, врз нив се става месото, се налева 250 мл вода и се покрива со фолија. Месото се пече 120 минути, на 180 степени.
  3. Сосот се приготвува од сите наведени состојки, се остава да зоврие и да се згусне, околу 20 минути.
  4. По потребното време, ребрата се вадат, се истураат вишокот вода и лимонот и се враќаат да се запечат, трипати, премачкувајќи ги со сосот од виски за да добијат убава боја.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: