Рецепти
Риба полнета со праз (посно) Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за полнета печена риба на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Праз(1 страк )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибите исчистете ги и добро измијте ги, па засечете ги малку на грбот за да може да се испечат убаво и внатре.
  2. Празот ситно исечкајте го и зачинете го со вегета.
  3. Исчистените риби наполнете ги со празот, потоа валкајте ги во брашно и наредете ги во намастено тавче.
  4. На секоја риба ставете сол, бибер и вегета, исцедете лимон и попрскајте ги со малку масло и со вода.
  5. Плехот со рибите ставете го во рерна да се пече на 200 степени додека да заруменат рибите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: