Рецепти
Риба полнета со праз (посно) Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за полнета печена риба на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Праз(1 страк )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибите исчистете ги и добро измијте ги, па засечете ги малку на грбот за да може да се испечат убаво и внатре.
  2. Празот ситно исечкајте го и зачинете го со вегета.
  3. Исчистените риби наполнете ги со празот, потоа валкајте ги во брашно и наредете ги во намастено тавче.
  4. На секоја риба ставете сол, бибер и вегета, исцедете лимон и попрскајте ги со малку масло и со вода.
  5. Плехот со рибите ставете го во рерна да се пече на 200 степени додека да заруменат рибите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: