Рецепти
Риба со ориз (посно) Ана Ѓорова

Вкусен семеен ручек. Може да го приготвите со риба по ваш вкус.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибата (исчистена) измијте ја и исушете ја, па зачинете ја по вкус.
  2. На малку масло пропржете го ситно исчеканиот кромид, додајте го сечканиот магдонос и сето тоа пржете го околу 5 минути.
  3. Ставете го исчистениот и измиениот ориз во тепсија, полијте со топла вода, колку да го покрие оризот, зачинете по вкус, додајте го магдоносот и полека измешајте.
  4. Врз магдоносот наредете ги парчињата риба и печете ја во загреана рерна на 200 степени додека сите состојки омекнат и течноста да испари.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: