Рецепти
Рибја чорба од ослич Ана Ристеска

Вкусна чорба од ослич која е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Килограм)

Кромид(исечкан 1 Главица)

Лук(3-4 Чешниња)

Морков(1 )

Компир(400 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 )

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Ловоров лист

Рузмарин

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Рибата ја чистиме и ја миеме, потоа ја ставаме во сад со вода да се вари. Откако ќе се крене рибата ја тргаме од оган, ја вадиме од водата да се олади, ги вадиме коските, водата во која се вареше рибата ја процедуваме.
  2. Во тенџере на оган ги ставаме маслото, кромидот, лукот и сувите пиперки да заруменат, а потоа ги додаваме морковот и компирот да се запржат.
  3. Ги додаваме зачините, промешуваме, постепено со црпалката ја додаваме водата во која се вареше рибата и постојано мешаме. Сето ова го оставаме да се вари околу 30 минути.
  4. Од рибјата чорба ставаме во чинија и декорираме со ситно сечкан магднос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: