Рецепти
Рибја чорба од пастрмка (посно) Ана Ѓорова

Вкусен оброк за љубителите на домашни чорбички од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(250-300 Грама)

Морков(4 )

Зелена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Магдонос

Сол

Бибер

Брашно(3 Супени лажици)

Ловоров лист

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пастрмката убаво исчистете ја, измијте ја и потоа ставете ја во тенџере со солена вода да се вари околу 1 час.
  2. Посебно измијте ги и исчистете ги морковите, пиперките и кромидот, потоа исечкајте ги на ситно и додајте ги во водата каде што се вари пастрмката.
  3. Откако рибата ќе биде добро сварена, извадете ја од водата настрана малку да се излади.
  4. Потоа отстранете ѝ ја кожата, добро исчистете ја од кожата и коските, па месото иситнете го со виљушка и повторно вратете го во тенџерето.
  5. Лукот ситно исечкајте го и пропржете го во тавче со загреано масло. Во истата тава додајте го брашното, па пржете го малку да пожолти.
  6. Испрженото брашно додајте го во тенџерето со чорбата, додајте ги зачините и оставете ја чорбата да проврие, па тргнете ја од оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: