Рецепти
Рижото со куркума Ана Ѓорова

Мошне здрав оброк од свежа куркума која има благотворно дејство на вашиот организам, а во комбинација со ориз претставуваат одличен гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(300 Грама)

Куркума(свежа 120 Грама)

Кромид(1/2 Главица)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Бело вино(20 Милилитри)

Путер(40 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Куркумата излупете ја и исчистете ја, па исечете ја на мали парчиња.
  2. Путерот растопете го во тава на оган и пропржете го кромидот, па додајте ја куркумата откако ќе омекне кромидот.
  3. Додајте малку од зеленчуковата супа и оставете да се динста 10-тина минути.
  4. Потоа додајте го оризот и пржете неколку минути. Мешајте.
  5.  Додајте го виното и продолжете да готвите, додавајќи по малку од зеленчуковата супа. Мешајте.
  6. Кога оризот ќе биде готов, додајте сол и бибер по вкус и тргнете го од оган.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: