Рецепти
Ролат од омлет Ана Ѓорова

Печен омлет со намаз од туна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Лукот ситно се сечка и се мати заедно со жолчките, сол и бибер.
  2. Настрана се мати снег од белките, па се мешаат со жолчките.
  3. Смесата се става во подмачкано тавче и се пече во рерна.
  4. Туната се цеди и се блендира со магдоносот.
  5. Со туната се премачкува омлетот, па се витка во фолија и се остава во фрижидер 2-3 часа.
Салата од леќа и пченица
Смути од грозје
Сок од јаболко
Медитеранска паста салата
Октопод во бело вино
Ќофтиња од мисиркино месо и тиквички
Пастрмка на кајмак
Полнети свински ребра на скара
Мини овесни палачинки
Здрав протеински сладолед
Мароканска салата од портокал
Смути со малини
Ролат од омлет
Печен омлет од зеленчук
Смути со праски
Крем од печурки
Кремаст намаз од грашак
Ќофтиња од леќа и ленено семе
Посен сатараш
Чоколаден намаз
Шејк од краставици
Овошна салата со ореви
Сладолед од шумско овошје (хроно)
Палачинки од хељда (хроно)
Мус од чоколадо и авокадо (хроно)
Круши со вино и зачини
Ладна салата од грав
Салата од бело месо и ориз
Чорба од моркови
Полнети бабури со туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: