Рецепти
Ролат со фил од печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од мелено месо – подгответе месо со печурки на малку поинаков начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(4 ленти )

Мешано мелено месо(550 Грама)

Свежи шампињони(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Јајце(6 )

Леб(2 Парчиња)

Магдонос

Лук(2 Чешниња)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лебот (претходно потопен во вода и искинат на парчиња) измешајте го со меленото месо, исечканиот лук и 2 јајца. Зачинете со сол, бибер и вегета и замесете ја смесата со рака.
  2. Во тава на оган пропржете го кромидот на загреано масло, па откако ќе омекне додајте ги печурките исечкани на листови, зачинете со вегета, ориганото, сол и бибер и додајте ги исечканиот магдонос и останатите 4 јајца, па промешајте.
  3. На парче најлонска фолија расплескајте ја смесата од мелено месо и врз неа нанесете го филот од печурки.
  4. Свиткајте ролат и ставете го во тава за печење намастена со масло, па обложете го со ленти чадена сланина.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени, па сервирајте го ролатот исечен на парчиња.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: