Рецепти
Ролати со ајвар Ана Ѓорова

Одлична идеја и комбинација за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(18 )

Јајце(3 )

Кисела павлака(250 Милилитри)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ајвар(600 Грама)

Вегета(1 Супена лажица)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Газирана вода(150 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кромидот се пржи во тава на оган да омекне, па се додава меленото месо со зачините.
  2. Откако месото ќе се испржи, се трга тавата и се меша ајварот.
  3. Шест од корите се премачкуваат со мешавина од 70 мл масло и 120 мл газирана вода и се редат една врз друга.
  4. На едната половина од корите се нанесува од филот и се витка ролат.
  5. На истиот начин се подготвуваат уште 2 ролати и се сечат на парчиња.
  6. Ролатите се редат во премачкана тава и се преливаат со мешавина од преостанатата газирана вода и павлаката.
  7. Се пече во рерна на 190 степени, 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: