Рецепти
Ролни од јунешко во доматен сос Ана Ѓорова

Полнети ролни што се одличен ручек за со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(или јунешки 600 грама )

Доматен сос(200 Милилитри)

Димена сланина(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кашкавал(100 Грама)

Ориз(100 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите истолчете ги со чук и зачинете ги со вегета, сол и бибер, па оставете ги да впијат од зачините.
  2. Оризот сварете го, исцедете го и измешајте го со крупно ренданиот кашкавал, сечканата сланина, сол, бибер и вегета.
  3. Од филот ставете на првата шницла, свиткајте ги краевите на шницлата кон средината и свиткајте ролна. На истиот начин подгответе ги сите ролни и прицврстете ги со готварски конец.
  4. Пржете ги ролните на загреано масло во тава на оган додека убаво поруменат од сите страни.
  5. Во друга тава на оган пржете го кромидот додека омекне, па додајте го во тавата со пржените ролни.
  6. Во тавата додајте го доматниот сос и 200 мл вода, зачинете со сол, бибер и вегета по вкус.
  7. Откако месото ќе се издинста, тргнете ја тавата од оган, извадете го конецот од ролните и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: